Owari!

Se siitä japaninkurssista sitten. Loppukoekin meni hyvin, samoin kuin loppujuhlallisuuksien pakollinen puhe. Vaikkei spontaani puhe vielä (yhtään) sujukaan, on taidot sentäns kehittyneet sen verran että sai tuotettua tekstiä paperille suhteellisen järkevän kokonaisuuden ja vielä luettua sen pahemmin kakomatta. Jee.

Kurssinlopetuspalkkiona yönylivaellusreissu. Tuli paitsi käveltyä pitkään pimeässä ja käytettyä ekaa kertaa kenkien jääpiikkejä (vastahan niitä on puoltoista talvea kanniskeltu talvivaelluksilla), myös kohdattua Fuji lähietäisyydeltä. Oli se nätti.

Reissun olisi voinut tehdä pidempänäkin, uusinta on jo mielessä. Tällä kertaa siten että auringonnousun sijaan olisi kuvan paikassa jo edellisenä iltana näkemässä kun aurinko laskee ison vuoren taakse. Seuraavana päivänä vois sitten kävellä kevyen neljätuntisen kaukaisuudessa häämöttävälle järvelle ja viettää siellä turisteillen aikaa myöhäiltaan tai jopa seuraavaan päivään. Paikka kun on täynnään moninaisia viehättäviä juttujuttuja, onseneita löytyy ja huvipuistokin. Sigh.

No comments: