JiiäLPeeTee ja uus Missio

Lootukset kuihtuuKoska ... (en keksi syytä), päätin osallistua maanlaajuiseen japanin tasotestiin, joka 1) maksaa rahaa (joitain tuhansia jenejä, hiukan vähemmän-kymmeniä euroja) ja 2) kyykytyksensietoa (postilaatikossa on paree olla nimet sekä romajein että kanoin ja muutenkin teet vaikka mitä tai muuten), sekä on mulle 3) täysin vapaaehtoinen ja 4) vaikka pääsisinkin läpi ei koko jutusta ole mulle mitään hyötyä kuitenkaantaatusti ikinäkoskaan.

Oli sitten lopulta se koetuksen toissapäivä, ja pisteenä aiemman neliosaisen luettelon päälle, en sit ees viitsinyt-uskaltanut lukea tenttiin paitsi pari tuntia edeltävänä lauantaina. Ihan vaan tehdäkseni turhuudesta sitäkin turhempaa. Ja tietty voidakseni jälkikäteen sanoa itselleni että no enhän mä ees yrittänyt, pffft.

Heräsin kanjiunistani sunnuntaiaamuna liian aikaisin, tankkasin sanamuistipeliä koneella liian myöhään ja juoksin junaan. Koko juna oli täynnä ulkkareita jotka tankkasivat papruista kanjeja. Ihan totta. Shibuyassa vaihdoin kiertolinjalta pikkupossujunaan ja se oli vielä enemmän täynnä ulkkareita. Ne vyöryivät melkein laiturilta ulos, mutta eivät kuitenkaan, vaan sittenkin Tokyo Universityn pihalle ja saleihin, ja metelöivät, ja minä menin mukana.

Sanasto/kanjikokeessa arvailin enimmäkseen nopalla. Kuuntelussa arvailin tuntumalla. Kielioppi oli helppo nakki. Tulokset tulee helmikuussa. En tiedä olisko väliks, eiköhän tuo eka osio kosauttanut läpipääsyn.

Mitä tästä opimme? Beats me.

Mutta se Missio: Olen päättänyt yrittää oppia olemaan ajattelematta mitä vastaan kävelevä ronsu minusta ajattelee. Vaikea homma. Toteuttamisvihjeitä otetaan vastaan.

3 comments:

Anonymous said...

Hei

On ollut mielenkiintoista lukea blogiasi! Itse olen kiinnos Japanista sekä sen kielestä. Voisitko postata sen sanapelin osoitteen, jos se oli nettiversio? Auttaisi paljon opettelussa ja olisi ehkä vähän keveämpi tapa...

joy said...

Kiitoskiitos. :-)

Ei ole nettipeli vaan asennettava ohjelma, ja vielä maksullinen. http://www.silentmonkeyproductions.com/NihongoMachine/
Supistettu koeversio on kyllä ladattavissa ilmaiseksi. En ole tuota kauheasti loppujen lopuksi käyttänyt mutta tuntuu ihan mukavalta tähän mennessä. Flashcardien näkymät kun ovat hyvästi konfiguroitavissa.

Oon kanjeja opetellut myös ihan siten että syötän exceliin yhteen kolumniin kanjiyhdistelmän, toiseen luennan, kolmanteen käännöksen. Peitän sitten jonkun tai jotkut kolumneista, järjestän rivit jonkun satunnaisen kolumnin perusteella, ja yritän kirjoittaa paikalleen puuttuvat kohdat. Siinä ei kyllä oikeasti opi kanjeja kunnolla, onpahan vain hyvin tehokas tapa päntätä sanakokeisiin (ja unohtaa kaikki seuraavaan päivään mennessä) :-P

Anonymous said...

Jos vastaan kavelee norsu niin sen sijaan etta koetat olla ajattelematta mita se ajattelee sinusta koetatkin olla ajattelematta sinista jaakarhua?