Laimea murhayritys

Viime viikkojen neulastiputussaldoPäätimme et nyssaap riittää. Joulukuusemme, tuttavallisesti Turre, ei suostu hyvätapaisesti riutumaan pois helposti roskistoitavaan muotoon vaikka ollaan koitettu olla ymmärtäväisiä ja antaa sille aikaa ja yksityisyyttä, vieläpä ilman vettä. Mutta ei -- neulaset pysyvät kuin liimattuna, kompromisseista ei puhettakaan.

Joulujuhla-asussa maaliskuussaRajansa kaikella. Meidän perheessä on tietyt säännöt joiden mukaan pelataan. Koristeet pois, päätettiin, ja katkotaan oksat isoa roskapussia pienempiin osasiin. Rungosta voidaan huolehtia Sitten Joskus Myöhemmin.

Turre siirrettiin suojaisasta nurkasta keskilattialle ja koitos alkoi. Jo koristeiden irrotus osoittautui ennakoitua vaikeammaksi: ryökäle piti naruista kiinni kynsin ja hampain, jouduttiin turvautumaan väkivaltaan. Muutamia koristeita menetettiin taistelussa.

Onneton sahaPaloittelussa kävi kehnommin. Pakkohan oksien on olla läpeensä kuivat kolmen kuukauden odottelun jälkeen, ja napsahtaa poikki hiukan taivuttaessa, eiks? No joo, mutta vain noin viis senttiä jokaisen oksan päästä. Kun latva oltiin saatu väännettyä melkein rusetille katkaisuyrityksessä, päätettiin turvautua työkaluihin. Kun olin oheisen kuvan aseella hinkannut yhtä ohuista yläoksista pari minuuttia vailla näkyvää tulosta, mikkonen kertoi mulle että se menee pelaamaan eveä ja että voin ilmoittaa kun olen valmis.

Fine.

Taistelu hävitty -- sota jatkuuTurre voitti, Turre saa elää, toistaiseksi. Se sai oman huoneen, partsilta. Se ei tule meidän puolelle kämppää eikä me mennä sen puolelle kämppää. Siitäs saa kun mätänee kosteudessa ens kesänä. Tai ehkä me hankitaan järeämmät aseet, asiallinen saha tai oksasakset. Tai ehkä me otetaan se takas sisään ens jouluna. Sitten voisin ens uutenavuotena yön pimeydessä kantaa sen lähitemppelin uudenvuodenkoristekokkoon... Taistelu hävitty, sota jatkuu.

3 comments:

Yoe said...

Pitäisköhän mun tulla ottaan siitä jotain DNA-näytteitä.. ootteko ny ihan varmoi ettei se oo muovia? (Tämä tai laiton ja biohazardi mutanttius vois olla hyviä syitä siihen, miks IKEA ois toivonu että oisitte vieneet sen niille takasin..)

joy said...

Voisitsä testata sen? Mä pelkään se ei o muovia vaan mutantti ja et se juurtuu partsille ja nielaisee koko talon tähän tapaan.

Mut palautuksesta: luulen et Ikean suunnitelma oli päinvastainen. Ne tiesi että kukaan kuitenkaan ei jaksa lähteä ruuhkajunassa raahaamaan kuusta takaisin parin tuhannen jenin takia kun se ei mene yhtään pienempään tilaan kuin ostaessakaan (enkä mä ainakaan osais pakata sitä yhtä hyvin kuin Ikea oli osannu).

Anonymous said...

erittain mielenkiintoinen, kiitos