Oodi hemoglobiinille

PapaijajugurttiEli ihan turha blogaus, koska piti päästä kehumaan että sain viimein juostua juoksumatolla suoritetussa coopertestissä 2.5 kilsaa. Tosin, vain viimeinen minuutti oli kallistuksella 1.0 jota ilmeisesti suositellaan jos halutaan suoritus vastaamaan oikeaa juoksemista. Mutta silti.

Aloitin juoksumaton ajoittaisen käyttämisen ja juoksin testin ekaa kertaa pari kuukautta sitten, ensimmäinen tulos muutaman harjoituskerran jälkeen oli 2.1km, johon pääsin pahemmin puristamatta. Tein kevyttä mattotreeniä ehkä kerran viikossa tai kahdessa, ja kolmisen viikkoa sitten saavutin viimein 2.4km hirviän puuskutuksen saattelemana. Hengästyin tuntuvasti jo juostessani 11.5km/h ja 2.5:een kilsaan vaadittavaa 12.5:n keskinopeutta sain pidettyä yllä vain muutamia minuutteja kerrallaan. Muutenkin on ollut treenistä puhti poissa.

Oon viime aikoina talvikylmissäni juonut tuhottoman monia maitoteelitroja, samaan tapaan kuin joskus vuosia sitten kun hemoglobiini pääsi hujahtamaan 96:een. Muuta syytä ei tuolloin keksitty kuin mainittu taukoamaton teenlipitys (sekä kofeiini että maito kai heikentävät raudan imeytymistä), tietty yhdistettynä muutenkin lusmuun ruokavalioon.

Varmuuden vuoksi päätin 10 päivää sitten aloittaa rautakuurin, joka ilta 100mg nassuun. Treeni on pysynyt samana kuin ennen. Tällä viikolla oon huomaamattani saanut vääntää kaikkia käyttämiäni liikuntalaitteita pari astetta raskaammaksi ja tänpäiväisen 12 minuutin testin juoksin puolivahingossa. Piti vaan kävellä reippaasti ylämäkeen, ja pienen lämmittelyn jälkeen ajattelin juosta hetken 12.5-vauhtia. Enkä sitten väsynytkään kuten oletin, jaksoin hyvin jatkaa koko vaaditun matkan, ois pystynyt parempaankin. Hupsista.

No okei, okei, oon myös viime viikkoina syönyt enemmän ja juonut vähemmän jne mutta silti. Viisastuin joka tapauksessa sen verran et laitoin kännykalenteriin puolen vuoden päähän hälytyksen että oisko taas rautakuurin aika.

--

Kuvassa osa Tasapainoista Ruokavaliota (hetkeä ennen kuin sekaan kaadetaan lasti vehnänalkioita): kuvioon leikattuja papaijapaloja! "Now, snacking on delicious, healthy fruits couldn't be more fun" sanoo purkki. Miten olisin voinut olla ostamatta.

No comments: