Kurpitsa 9+, porkkana 8-

Joitain viikkoja sitten löytyi Asakusasta sunnuntaikävelyllä astetta erikoisempi jäätelökoju. Mainitsin kokemuksesta täällä ja muuallakin, mutta koska maininta oli kovasti ohimenevä, otan nyt aiheen (ja paikan kuvan) uudelleen esille.

Green Bell icecream shop in AsakusaKyseessä on Green Bell -niminen puoti joka sijaitsee lähellä Sensoji-temppeliä, yksi katu Nakamise Dorista (The Keskeinen Ostoskatu) länteen. Green Bell on ilmeisesti jossain määrin kuuluisa, syynä omintakeinen makuteema. Joka kerta kojulla asioidessamme on ehtinyt vähintään kaksi ohikulkevaa rikshaa pysähtyä ja esitellä asiakkailleen vihannesmenuuta, turisteja varten otetaan paikasta selvästikin kaikki irti. Jonoja ei kojulla yleensä ole ja uteliaita katsojia on toki enemmän kuin ostamaan uskaltautuvia, mutta kyllä jäätelöt selvästi kauppansa tekevät.

Jäätelöt maustetaan pääösin vihannes- tai yrttimauilla, joskin listalta löytyy mm. myös suola-, Earl Grey- ja kirsikankukkajäätelöä. Tällä hetkellä makuvaihtoehtoina on edellämainittujen lisäksi natto, porkkana, sake-sakka (?), bataatti, kurpitsa, pujo, paahdettu maissi, punapapu ja väinönputki. Herkkä(maku)hermoisille löytyy vielä vaniljaa ja mansikkaa. Makulista ilmeisestikin vaihtelee, intternjetin mukaan aiemmin on ollut tarjolla mm. lootuksenjuurta, maapähkinöitä ja inkivääriä.

Ninjin, onegaishimasu! Carrot ice cream.Japaniintulon jälkeen on jätskimaku ylipäätään muuttunut hiukan, aiemmin herkuista herkuin oli perinteinen suklaa tai ehkä lakritsa, joskin silloin tällöin mansikka tuntui kivemmalta. Nykyään ehdoton ykkönen on mustilla seesaminsiemenillä maustettu pehmis, ja vihreä tee maistuu ajoittain tosi hyvin. Green Bellin tuotteista aloitettiin pari viikkoa sitten kurpitsalla ja vähänkö oli hyvää, täyteläistä ja namia. Ei voita seesaminsiementä mutta mansikan jo ainakin, vähintään harvinaisuutena. Tämänkertainen porkkana oli vähän pettymys, se ei ollut kovinkaan.. porkkanaisa. Yleismaku oli äitelän makea ja jätskin seassa oli pieniä porkkanapaloja, pehmeitä tosin mutta kuvittelisin että tujulla porkkanamehulla sais paremman maun aikaiseksi.

A house that is a forestUusia jätskikokeiluja on odotettavissa, Asakusan alueella on kivaa kävellä/pyöräillä (eilisellä retkellä kohdattiin mm. oheinen sievä metsittynyt talo ja muuta kivaa). Ainakin saken ja kirsikankukat haluaisin vielä kokeilla, ehkä myös sen hirmuisen nattojäätelön myös. Saas kattoa.

No comments: