Byro Kratia ja Rahoi Tuska

Vuoden loppu lähenee ja samoin viisumin kesto. Muutenkin ollut yllätyksiä. Vinetänpä vaikkei ketään kiinnostakaan.

Alunperin tännejääntiä miettiessä kerrottiin että no jos et saa mitään apurahaa, niin onhan sitten olemassa tämä Rahoitus-XYZ, joka on ns. taattu, ja josta ei tartte huolehtia. 100K kuussa, mikä tarkoittaa että sillä voi kattaa juuri näppärästi lukukausi- ja sisäänkirjoittautumismaksut, ja eipä sitten juuri muuta. Mutta, ainakaan ei menetä rahaa siksi että ottaa riskin ja jää tänne. Koitin useaan otteeseen kysellä rahoituksen tarkempia speksejä, mutta ylläolevaa kummempaa ei sitten löytynyt. Sama mantra toistui. Ja maksu alkaa sitten lokakuun alusta, nou worries. Intternettikään ei auttanut, XYZ-lafka puhuu pääosin japania, ja sitäkin members only -sivustolla johon mulla ei ole pääsyä.

Viime- ja tämän viikon aikana sitten mulle ensin kerrottiin että ei se olekaan ihan 100K, ja että raha juokseekin vasta ekan kuun puolivälistä, ja vain 9 kk vuodessa, ja että se katsotaan palkaksi eikä apurahaksi joten pitää hakea viisumiin poikkeuslupaa tehdä työtä! Lisäksi pitää itse asiassa pistää kaikki kouluun jätetyt hakemusliitteet uusiksi, koska niissäkin ois pitänyt asia mainita. Ja palkkaa ei tietty voida lähteä maksamaan ennen kuin lupa-asia on selvä.

Voi kun tämän kaiken ois vaan kuullut ees pari viikkoa etukäteen ni ois ollut kaikki kovasti helpompaa. Heitin eilen anomuksen maahanmuuttovirastoon. Voin hakea luvan 24.10. jolloin samalla jätänkin sitten uuden viisumianomuksen, ja siihen samaan liitteeksi uuden työlupa-anomuksen. Uuden viisumin kohtalo selviää toivottavasti sitten suhteellisen pian, koska kun saan sen (ehkä kuukauden kuluessa anomuksesta), voin hakiessani viisumia jättää samantien anomuksen re-entry permissionista! Jokainen käynti maahanmuuttotoimistossa toki kestää tuntikaupalla, ja viimeinen välttämätön toimenpide tulee nyt sitten kestämään ehkä pitkällekin joulukuulle. Ja se on aika kurja juttu siihen nähden että jos haluaa jouluksi Suomeen, olis lentoliput varattava suunnilleen nyt, jos ei halua maksaa maltaita (kuvittelis että joulun aikaan on vielä tavallista pahemmin ruuhkaa).

En nyt siis oikein uskalla luottaa että kaikki tosiaan selviää tarpeeksi ajoissa, eli taitaa matka lykkäytyä. :-/ No toisaalta, jos reissu lykkäytyy esim. helmikuulle niin sitten voikin olla rauhassa Suomessa hiukan pidempään. Koulun (ja japanin intensiivikurssin) joululoma kun on suhteellisen rajallinen, 24.12.-8.1.

Noo. Ehkä tämä tästä. Suomikin on kivempi helmikuussa.

No comments: