Tänään in

1. Haalean suolaliuoksen kaataminen nenään
2. Sievä ja pirteä japaninope joka puhuu alarekisteristä eikä sano "Suomesta? Suomi, hmmm...":n jälkeen "Nokia! Auroraborearisu!" vaan "Tove Jansson? Tykkään Nuuskamuikkusesta."
3. Kesäsade, joka tosin enimmäkseen oli eilen (asfaltti joka tuoksuu lämpimältä ja kostealta, Helsinki heinäkuussa, väy)
4. Ohjaaja joka jutteli mulle vittuilemati
5. Satunnaiset kohtaamiset paikallisten kanssa siten että en ole enää täysin ummikko vaikken ymmärräkään vielä ihan tarpeeksi ilman käsienheilutusta

Bonusraita: mitähäh. Jo aikoja sitten rupes huomiota kiinnittämään kotikadulla aamuisin esiintyvät multakasat erään liikkeen ovella. Kiotoon lähtiessäni otin sitten kuvan niistä viimein, ohessa. Kasat ovat olleet paikallaan joka ainut kerta kun ohitse ollaan kuljettu kävellen vkloppuina ennen liikkeiden avautumista. Arkiaamuista en vanno mitään: ajan yleensä nopeasti ohi pyörällä vielä kun on pimeää enkä katso sivuille laisin vaan eteeni vain tuolloin. Mutta aina kun oon katsonut niin kasat ovat siinä. Illalla liikkeiden ollessa auki ei mullasta näy jälkeäkään.

Tänään läksin aamulla loiteroiden myöhään töihin, en jaksanut kaivaa pyörää esiin, ja havainnoin kasat taas. Tällä kertaa näin myös kun edessäni kulkeva täti oli hiukan kasoihin päin kääntyvinään ja kumartaa pokkasi myös hän.

Joten mitä kummaa? Onks kasat joku pyhä asia, pahanhengenkarkoitin, mitä? Valitettavasti en osaa edes sanoa mikä liike just tuossa kohtaa sitten oikein on -- alasvetosuojan edessä ollessa on vaikea nähdä, ja illalla en ole koskaan muistanut koko juttua. Ehkä huomenna vois koittaa, ehkä onnistuu, ehkä ei. Jos juurikin sinä satut tietämään, kerro toki.

No comments: