Luonnontieteellistä uteliaisuutta

Penguins, what are they?Sääennuste oli ilkiö. Sunnuntaina piti sataa iltapäivällä, siksi ei tiemme käynyt joenrantaan pulskahtelemaan. Sen sijaan kävimme Tokyo Sea Life-akvaariossa. Ei kyllä satanut, oli reippaasti yli kolmekympin helle taas. Kohtasimme akvaarion tiloissa mm. epätodellismittasuhteellisia tonnikaloja, ihan hitosti huutavia lapsia, hikeä ja ruuhkaa, sekä oheisen kiehtovan arvoituksen.

Cthulhu saaliin kimpussaMukaan tarttui (ei niin kaukana sijainneen Ikean) näkkileipien lisäksi oheinen.. juttujuttu. Se osoittautui aggressiiviseksi. Onkohan se lintu? Hedelmä? Vai...?

Maanantaiaamun ohjelmassa lähespökrääminen ruuhkajunassa. On kivaa että kulkee kaksi junalinjaa vierekkäin, niin että kun toinen on pysähdyksissä esim. onnettomuuden takia, voivat ihmismassat matkustaa ainakin osan matkustaa sillä toisella linjalla. Silleen sillipuristuneena että hengitys salpautuu vaikka olis onnistunut jo tunkemaan itsensä turvallisimpaan paikkaan kauaksi ovista keskikäytäville. Koska ne linjat on aamuruuhkan aikaan ihan survotun täynnä jo silloin jos ne molemmat kulkevat.

Ihanuus.

No comments: