Haikee tuliaiskärkky

Eka aamu kun teki mieli pistää hanskat käteen, vaikka vielä nukkuikin yön partsinovi auki. Aurinko on talvisen kirkas ja taivas sininen. Tilauslistalle suomentuliaisiin lätkähti hiuksiin jätettävä&suihkutettava hoitoaine: kohtapuoleen suap sähköisiä karvoja kammata naamaltaan hartiavoimin.

Pipo!Tuliaistoivelista oli jo valmiikskin pitkä. Erästä ruotsalaista sinappia (punaista kiitos), astianpesuharjoja, kyytabletteja, Nordqvistin teetä, salmiakkia ei kai tartte ees erikseen mainita. Ja Tallinnasta pipo. Se ainakin on jo luvassa, kaksin kappalein. Kiitokset vain urhealle retkueelle, kuten myös valokuvamalleille.

Hassu elämä. Niin kauan oltu muilla mailla vierahilla että vuodenaikojen vaihteluihin alkaa täälläkin liittyä haikeutta. Muistoja, menneitä, muuttumisia.


--
Edit:

Talvi tosiaan. Nyt yöllä ulkona laulaa vielä sirkka (joku koorogi, WWWJDic:in mukaan: "any insect that chirps in autumn") lähinurtseissa ja -pusikoissa. Lämpömittari näyttää 18 astetta. Ja minä tyttö palelen ja laitan WLAN-aparaatin lämmittämää (ihan kiva ettei kuitenkaan tullut tulipaloa tai laitteenpoksahtamista) neulepaitaa ja takkia hytisten päälle ulos lähtiessäni. Mitä minust on tullut..

No comments: